Verslag en foto’s Requiemviering 2022

Jaarlijkse Herdenkingsviering voor overleden Defensiepersoneel in een volle Sint-Odulphuskerk in Best

“Gods liefde is een liefde over alle grenzen. Gods liefde kan alles in het leven aan”.
Dat was het thema van de pontificale Requiemviering voor alle militairen en burgerpersoneel van Defensie, die zaterdag 5 november werd gehouden in Best. Maar ook een verwijzing naar het evangelie Lucas &, 11-17 over een weduwe die haar enige zoon verliest. En die Jezus weer tot leven wekt door te zeggen: “Jongeling, Ik zeg je: sta op!”

De moeders van Jeroen Severs, gesneuveld in Irak en van Rico Bos, omgekomen in Cambodja, staken de kaarsjes aan tijdens de lichtceremonie waarbij de namen van overleden militairen en anderen voor wie het gebed was gevraagd, werden voorgelezen. Bij elke naam werd een kaarsje aangestoken.

Brigadegeneraal P. Hoefsloot en Wapenadjudant KMAR legden samen de krans aan het einde van de viering.

De Bavo Cantorij uit Haarlem, die delen zong uit het Requiem van Fauré en het koperkwintet van de fanfare “Bereden Wapens” verzorgden de muzikale omlijsting van de Heilige Eucharistie.

Na afloop van de viering kwamen gasten en nabestaanden, na drie lange Corona jaren, weer bij elkaar in de Prinsenhof voor een samenzijn. Onder het genot van een kopje koffie en een broodje was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten.

Volgend jaar is de viering op zaterdag 4 november 2023.

Deel dit bericht:

Meer berichten

Foto’s en video Goede Vrijdag viering 2023

Op vrijdag 7 april om 15.00 uur vond in Roermond de Kruisweg voor militairen, veteranen en hun thuisfront plaats. De Goede Vrijdagviering wordt steeds beter bezocht. Onderstaand vindt u een foto

Kruisweg voor veteranen in Roermond op 7 april 2023

Nederland kent ruim 100.000 veteranen. Zij zijn over de gehele wereld ingezet in oorlogsomstandigheden of vergelijkbare situaties inclusief vredesmissies.  Om hen erkenning en waardering te geven, wordt eind juni de

app

Catholic Military Connect app

Kardinaal Parolin adresseert militair personeel wereldwijd tijdens de lancering van een unieke app voor jonge militairen door het Apostolat Militaire in samenwerking met Twitteren met GOD. [Lourdes, 13 mei 2022]