Verslag en foto’s Requiemviering 2022

Jaarlijkse Herdenkingsviering voor overleden Defensiepersoneel in een volle Sint-Odulphuskerk in Best

“Gods liefde is een liefde over alle grenzen. Gods liefde kan alles in het leven aan”.
Dat was het thema van de pontificale Requiemviering voor alle militairen en burgerpersoneel van Defensie, die zaterdag 5 november werd gehouden in Best. Maar ook een verwijzing naar het evangelie Lucas &, 11-17 over een weduwe die haar enige zoon verliest. En die Jezus weer tot leven wekt door te zeggen: “Jongeling, Ik zeg je: sta op!”

De moeders van Jeroen Severs, gesneuveld in Irak en van Rico Bos, omgekomen in Cambodja, staken de kaarsjes aan tijdens de lichtceremonie waarbij de namen van overleden militairen en anderen voor wie het gebed was gevraagd, werden voorgelezen. Bij elke naam werd een kaarsje aangestoken.

Brigadegeneraal P. Hoefsloot en Wapenadjudant KMAR legden samen de krans aan het einde van de viering.

De Bavo Cantorij uit Haarlem, die delen zong uit het Requiem van Fauré en het koperkwintet van de fanfare “Bereden Wapens” verzorgden de muzikale omlijsting van de Heilige Eucharistie.

Na afloop van de viering kwamen gasten en nabestaanden, na drie lange Corona jaren, weer bij elkaar in de Prinsenhof voor een samenzijn. Onder het genot van een kopje koffie en een broodje was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten.

Volgend jaar is de viering op zaterdag 4 november 2023.

Deel dit bericht:

Meer berichten

Foto’s rondleiding Indie monument roermond

Rondleiding bij het Nationaal Indië Monument en het Monument voor Vredesoperaties.Voorafgaand aan de Goede Vrijdagviering voor militairen, veteranen en hun thuisfront organiseerde het Nationaal Katholiek Thuisfront een bijeenkomst bij het