AMI

Apostolat Militaire International

Uitwisselen van ideeën en ervaringen.

Voor geestelijke, ethische, morele en sociale aspecten van het militaire leven.

Apostolat Militaire International (AMI) werd in 1965 in Santiago de Compostella (Spanje) door 10 verschillende landen opgericht.

AMI is een internationale lekenorganisatie erkend door de
Pauselijke raad voor de Leken.

De leden van AMI komen, vanuit de hele wereld, een keer per
jaar bij elkaar voor de algemene ledenvergadering en de jaarlijkse conferentie. 

De onderwerpen van de conferenties behandelen geestelijke, ethische, morele en sociale aspecten van het militaire leven.

Doel van de internationale meetings is het uitwisselen van ideeën en ervaringen om meer inzichten te verwerven en voorstellen te formuleren ter verbetering van de wereldvrede.

Voor Nederland is de bond van defensiepersoneel, ACOM
officieel lid van AMI.

De mensen

De mensen en hun functies binnen AMI.

Nederland heeft het secretariaat van AMI per 1 januari 2018 overgedragen aan Italië. De secretaris generaal van AMI, kolonel Domenic D’Ortenzi werkt bij de Italiaanse Defensiestaf in Rome. Zijn plaatsvervanger is Kap Mario Ciccotti en AMI’s penningmeester is de Italiaanse adjudant-onderofficier Damiano Pandolfo.

Met ingang van 1 januari 2018 is Vice-admiraal (b.d.)Matthieu Borsboom, voormalig commandant der Zeestrijdkrachten, de  president van Apostolat Militaire International. Hij heeft de functie overgenomen van Genmaj (b.d.) Norbert Sinn uit Oostenrijk. Legerbisschop Mgr. Punt ondersteunt deze eervolle benoeming van harte.

In een visiedocument staan de doelstellingen verwoord. https://www.apostolatmilitaire.com 

De president heeft twee vicepresidenten die hem terzijde staan. Kapitein-ter-Zee (b.d.) Frank Marcus, voormalig directeur van het Veteraneninstituut en Adjudant van de Klu, Ferry Thannhauser.
Daarnaast kan de president een beroep doen op de theologische expertise van Prof. dr. Fred van Iersel. 

Namens het Vaticaan is Father Patrick Dolan (USA) benoemd als geestelijk adviseur.

De conferentie taal is Engels.

Catholic Military Connect app

een unieke app voor jonge militairen door het Apostolat Militaire in samenwerking met Twitteren met GOD

Kardinaal Parolin adresseert militair personeel wereldwijd tijdens de lancering van een unieke app voor jonge militairen door het Apostolat Militaire in samenwerking met Twitteren met GOD.

[Lourdes, 13 mei 2022] “In de hoop dat de nieuwe Catholic Military Connect app jullie zal begeleiden op jullie weg, nodig ik jullie allen uit om net zoals ik de app te downloaden!” Met deze woorden lanceerde Kardinaal Pietro Parolin, de Staatssecretaris van het Vaticaan, de nieuwe app. In een videoboodschap sprak hij militairen van over de hele wereld toe, terwijl meer dan 8000 militairen uit vele landen zich verzamelden in Lourdes om te bidden voor vrede, verzoening en broederschap.