Openingsviering voorbereidingstraject bisschoppensynode, zondag 17 oktober 2021.

Op uitnodiging van paus Francis vond op 17 oktober in alle bisdommen een openingsviering plaats voor de bisschoppensynode over synodaliteit.

Paus Franciscus wil een proces op gang brengen waarbij er in de Kerk meer aandacht is voor ontmoeting, luisteren en onderscheiding der geesten.

De Eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond was tevens bedoeld voor het Militair Ordinariaat. Krijgsmachtbisshop Mgr. Everard De Jong was hoofdcelebrant, concelebranten waren onder andere Vicaris-generaal Woolderink en de Kanselier van het Militair Ordinariaat, Hans Bouman. Kolonel Jean-Paul Thöni was diaken van Dienst.

Die bisschoppensynode wordt in oktober 2023 in Rome gehouden, maar de paus heeft een voorbereidingstraject van twee jaar voor alle bisdommen afgekondigd.

 

Deel dit bericht:

Meer berichten

Goede vrijdag 15 april 2022

Normaal gesproken organiseert het Nationaal Katholiek Thuisfront en de dienst Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht voor militairen, veteranen en hun gezinnen op Goede Vrijdag een Kruisweg in het

Requiemviering 6 november 2021

De Nationale Herdenkingsviering voor overleden Defensiepersoneel zal in 2021 plaatsvinden op zaterdag 6 november, tenzij er opnieuw maatregelen zijn genomen in het kader van de Corona pandemie. Requiemviering 2021 ook

Boek: Als vrede je lief is

Boekpresentatie ‘Als vrede je missie is’ geschreven door Mineke de VriesVorig jaar september ontving het bestuur van het NKT een informatiemail van mevr. Mineke de Vries. In deze mail beschreef mevr.