Openingsviering voorbereidingstraject bisschoppensynode, zondag 17 oktober 2021.

Op uitnodiging van paus Francis vond op 17 oktober in alle bisdommen een openingsviering plaats voor de bisschoppensynode over synodaliteit.

Paus Franciscus wil een proces op gang brengen waarbij er in de Kerk meer aandacht is voor ontmoeting, luisteren en onderscheiding der geesten.

De Eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond was tevens bedoeld voor het Militair Ordinariaat. Krijgsmachtbisshop Mgr. Everard De Jong was hoofdcelebrant, concelebranten waren onder andere Vicaris-generaal Woolderink en de Kanselier van het Militair Ordinariaat, Hans Bouman. Kolonel Jean-Paul Thöni was diaken van Dienst.

Die bisschoppensynode wordt in oktober 2023 in Rome gehouden, maar de paus heeft een voorbereidingstraject van twee jaar voor alle bisdommen afgekondigd.

 

Deel dit bericht:

Meer berichten

Verslag en foto’s Requiemviering 2022

Jaarlijkse Herdenkingsviering voor overleden Defensiepersoneel in een volle Sint-Odulphuskerk in Best “Gods liefde is een liefde over alle grenzen. Gods liefde kan alles in het leven aan”. Dat was het

app

Catholic Military Connect app

Kardinaal Parolin adresseert militair personeel wereldwijd tijdens de lancering van een unieke app voor jonge militairen door het Apostolat Militaire in samenwerking met Twitteren met GOD. [Lourdes, 13 mei 2022]