Openingsviering voorbereidingstraject bisschoppensynode, zondag 17 oktober 2021.

Op uitnodiging van paus Francis vond op 17 oktober in alle bisdommen een openingsviering plaats voor de bisschoppensynode over synodaliteit.

Paus Franciscus wil een proces op gang brengen waarbij er in de Kerk meer aandacht is voor ontmoeting, luisteren en onderscheiding der geesten.

De Eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond was tevens bedoeld voor het Militair Ordinariaat. Krijgsmachtbisshop Mgr. Everard De Jong was hoofdcelebrant, concelebranten waren onder andere Vicaris-generaal Woolderink en de Kanselier van het Militair Ordinariaat, Hans Bouman. Kolonel Jean-Paul Thöni was diaken van Dienst.

Die bisschoppensynode wordt in oktober 2023 in Rome gehouden, maar de paus heeft een voorbereidingstraject van twee jaar voor alle bisdommen afgekondigd.

 

Deel dit bericht:

Meer berichten

app

Catholic Military Connect app

Kardinaal Parolin adresseert militair personeel wereldwijd tijdens de lancering van een unieke app voor jonge militairen door het Apostolat Militaire in samenwerking met Twitteren met GOD. [Lourdes, 13 mei 2022]

Goede vrijdag 15 april 2022

Door de Corona pandemie hebben we twee jaar op rij moeten besluiten geen Goede Vrijdagviering voor Veteranen te organiseren. De laatste keer was op vrijdag 19 april 2019.  Maar dit