Boek: Als vrede je lief is

Boekpresentatie ‘Als vrede je missie is’ geschreven door Mineke de Vries
Vorig jaar september ontving het bestuur van het NKT een informatiemail van mevr. Mineke de Vries. In deze mail beschreef mevr. de Vries dat zij een project was gestart. Een project om waardevolle verhalen te bundelen, het waren verhalen – verteld door veteranen, hun thuisfront en hulpverleners – met eenzelfde grondslag. Namelijk de psychische gevolgen van een militaire
uitzending. Na overleg binnen het bestuur – waarbij het bestuur het eens was over de raakvlakken van dit project met de raakvlakken van het NKT – werd besloten dat Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront financieel zou bijdragen aan dit mooie project.

Op maandag 06 juli ’20 jl. was het dan zo ver, de langverwachte boekpresentatie van het boek ‘Als vrede je missie is’. Het bestuur van het NKT was uitgenodigd, ik heb niet lang nagedacht om aan te geven dat ik als bestuurslid maar zeker als veteraan, hierbij aanwezig wou zijn. Vanuit de Dienst Geestelijke Verzorging sloot Aalmoezenier Sanneke Brouwers aan, samen vertegenwoordigden wij
het NKT en de DGV/RKGV. Na aankomst op het Veteranen Instituut te Doorn, vervoegde ik mijzelf bij de genodigden – waaronder de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, Luitenant Generaal der Mariniers Frank van
Sprang en Luitenant Generaal b.d. Mart de Kruif – en daar sprak ik met mevr. de Vries, we spraken over de afronding van het boek, de emotionele lading, de waardevolle verhalen en het sombere weer van de dag. Voor dat de presentatie zou beginnen, vroeg mevr. de Vries of ik het bezwaarlijk vond om een boek in ontvangst te nemen. Als dank voor de ondersteuning vanuit het NKT. Uiteraard had ik daar geen bezwaar op.

Deel dit bericht:

Meer berichten

Verslag en foto’s Requiemviering 2022

Jaarlijkse Herdenkingsviering voor overleden Defensiepersoneel in een volle Sint-Odulphuskerk in Best “Gods liefde is een liefde over alle grenzen. Gods liefde kan alles in het leven aan”. Dat was het

app

Catholic Military Connect app

Kardinaal Parolin adresseert militair personeel wereldwijd tijdens de lancering van een unieke app voor jonge militairen door het Apostolat Militaire in samenwerking met Twitteren met GOD. [Lourdes, 13 mei 2022]