Boek: Als vrede je lief is

Boekpresentatie ‘Als vrede je missie is’ geschreven door Mineke de Vries
Vorig jaar september ontving het bestuur van het NKT een informatiemail van mevr. Mineke de Vries. In deze mail beschreef mevr. de Vries dat zij een project was gestart. Een project om waardevolle verhalen te bundelen, het waren verhalen – verteld door veteranen, hun thuisfront en hulpverleners – met eenzelfde grondslag. Namelijk de psychische gevolgen van een militaire
uitzending. Na overleg binnen het bestuur – waarbij het bestuur het eens was over de raakvlakken van dit project met de raakvlakken van het NKT – werd besloten dat Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront financieel zou bijdragen aan dit mooie project.

Op maandag 06 juli ’20 jl. was het dan zo ver, de langverwachte boekpresentatie van het boek ‘Als vrede je missie is’. Het bestuur van het NKT was uitgenodigd, ik heb niet lang nagedacht om aan te geven dat ik als bestuurslid maar zeker als veteraan, hierbij aanwezig wou zijn. Vanuit de Dienst Geestelijke Verzorging sloot Aalmoezenier Sanneke Brouwers aan, samen vertegenwoordigden wij
het NKT en de DGV/RKGV. Na aankomst op het Veteranen Instituut te Doorn, vervoegde ik mijzelf bij de genodigden – waaronder de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, Luitenant Generaal der Mariniers Frank van
Sprang en Luitenant Generaal b.d. Mart de Kruif – en daar sprak ik met mevr. de Vries, we spraken over de afronding van het boek, de emotionele lading, de waardevolle verhalen en het sombere weer van de dag. Voor dat de presentatie zou beginnen, vroeg mevr. de Vries of ik het bezwaarlijk vond om een boek in ontvangst te nemen. Als dank voor de ondersteuning vanuit het NKT. Uiteraard had ik daar geen bezwaar op.

Deel dit bericht:

Meer berichten

Goede vrijdag 15 april 2022

Normaal gesproken organiseert het Nationaal Katholiek Thuisfront en de dienst Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht voor militairen, veteranen en hun gezinnen op Goede Vrijdag een Kruisweg in het

Requiemviering 6 november 2021

De Nationale Herdenkingsviering voor overleden Defensiepersoneel zal in 2021 plaatsvinden op zaterdag 6 november, tenzij er opnieuw maatregelen zijn genomen in het kader van de Corona pandemie. Requiemviering 2021 ook