Ereteken Pro Merito voor Herman Vriesema

Op 21 april 1986 stelde Paus Johannes Paulis II het decreet Spirituali Militum Curae vast. Dit luidde in Nederland de instelling van het Militair Ordinariaat in.
Sindsdien kent de Nederlandse Krijgsmachtbisschop van tijd tot tijd bijzondere onderscheidingstekens toe aan militairen, veteranen of burgers met bijzondere verdiensten voor de Kerk, en in het bijzonder voor de ontplooiing van het Katholieke geloof onder militairen en de geestelijke verzorging bij de Krijgsmacht. Met het oog hierop heeft Mgr. J. Punt het ereteken Pro Merito ingesteld. 

 

Wegens zijn verdiensten, als penningmeester, voor Apostolat Militaire International, een internationale lekenorganisatie, ontving Herman Vriesema, op 21 september in Rome dit mooie ereteken. Aalmoezenier Casimir Struijk reikte namens de bisschop de erepenning uit.

 

AMI is een wereldwijde, internationale lekenorganisatie erkend door het Vaticaan. De leden van AMI komen een keer per jaar bij elkaar voor de algemene ledenvergadering en de jaarlijkse conferentie. De onderwerpen van de conferenties behandelen geestelijke, ethische, morele en sociale aspecten van het militaire leven. Doel van de internationale meetings is het uitwisselen van ideeën en ervaringen om meer inzichten te verwerven en voorstellen te formuleren ter verbetering van de wereldvrede. Voor Nederland is de bond van defensiepersoneel, ACOM officieel lid van AMI.

 

Herman heeft gedurende 9 jaar de functie van penningmeester bekleed. Daarnaast is Herman Vriesema al sinds 2003 administrateur bij de Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront. 

Deel dit bericht:

Meer berichten

Foto’s rondleiding Indie monument roermond

Rondleiding bij het Nationaal Indië Monument en het Monument voor Vredesoperaties.Voorafgaand aan de Goede Vrijdagviering voor militairen, veteranen en hun thuisfront organiseerde het Nationaal Katholiek Thuisfront een bijeenkomst bij het