Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Militaire Lourdesbedevaart 2022

mei 13 - mei 15

Militaire bedevaart naar Lourdes

Al vele jaren ondersteunt de stichting Militaire Lourdes Bedevaart de jaarlijkse militaire bedevaart naar Lourdes, die georganiseerd wordt door de Rooms Katholieke geestelijke verzorging. In de tijd van de dienstplicht vonden jaarlijks zo’n 800 tot 1300 deelnemers de weg naar Lourdes. Veelal gebeurde dit met een speciale trein.

Tegenwoordig gaat het om een aanzienlijk kleiner gezelschap, zo’n 200 personen – en wordt gereisd per vliegtuig, bus en op de motor. Een enkeling loopt soms of komt op de fiets.
Lourdes staat in het teken van Ontmoeten. Elkaar ontmoeten, zoals dat destijds door de initiatiefnemers, de Franse en Duitse geestelijk verzorgers – ook werd beoogd. Als je elkaar ontmoet, betekent dat immers Contact, Dialoog – en daardoor begrip voor elkaar. Zo ontmoeten actief dienende militairen, veteranen van Indië of Korea, militairen in opleiding, oudere collega’s, maar ook burgermedewerkers en gepensioneerde militairen – en hetzelfde geld in internationaal verband.

De Geestelijke Verzorging verzorgt jaarlijks een inspirerend inhoudelijk programma. De SMLB ondersteunt op logistiek gebied. Op de website van de SMLB, https://www.militairebedevaart.nl vindt u alle informatie over de militaire bedevaart.

Gegevens

Begin:
mei 13
Einde:
mei 15

Locatie

Lourdes