Kruisweg voor veteranen en hun thuisfront in het Kruiswegpark in Roermond

Het was dit jaar voor de 15de keer dat de Kruisweg voor militairen, veteranen en hun thuisfront plaats vond in Roermond. Nieuw was de banier die werd meegedragen door een van de leden van de Bond van Wapenbroeders afdeling Roermond/Venlo.
Tijdens de Kruisweg werden relevante passages uit de Bijbel gekoppeld aan ervaringen van veteranen en hun thuisfront. Dat levert ieder jaar opnieuw indrukwekkende verhalen oplevert. Aalmoezeniers Sanneke Brouwer en Hans Joosen waren dit jaar verantwoordelijk voor de teksten van deze Kruisweg.
De Kruisweg wordt altijd afgesloten met het leggen van bloemen. Bij deze bloemenhulde herdenken wij iedereen, die door zich in te zetten voor de vrede, het hoogste offer heeft gebracht.
Na afloop konden de bezoekers in Café Parkzicht nog even bijpraten onder het genot van een kopje koffie.

Met dank aan fotograaf Pim Ermers.

Deel dit bericht:

Meer berichten

Foto’s rondleiding Indie monument roermond

Rondleiding bij het Nationaal Indië Monument en het Monument voor Vredesoperaties.Voorafgaand aan de Goede Vrijdagviering voor militairen, veteranen en hun thuisfront organiseerde het Nationaal Katholiek Thuisfront een bijeenkomst bij het

Militaire bedevaart Lourdes 2023

Al vele jaren organiseert Stichting Militaire Lourdes Bedevaart bedevaart naar Lourdes, in nauwe samenwerking met de dienst Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging (RKGV). Jaarlijks reizen ze in mei met zo’n 200