Wordle: Waardering Aandacht Erkenning Respect
  • header2s.jpg
  • k6.jpg
  • k4.jpg
  • header2-3.jpg
  • header6.jpg
  • k1.jpg
  • header2-5.jpg
  • k9.jpg
  • k8.jpg
  • k3.jpg

Requiemviering

    Klik hier voor het Persbericht

 req 1

 

req 2

 

req 4

 req 3

 

 

Het is binnen onze samenleving een goede traditie om jaarlijks onze overledenen te herdenken. De behoefte om te herdenken bestaat ook bij de nabestaanden van overleden burgers en militairen van het defensiepersoneel. Het Nationaal Katholiek Thuisfront en de Dienst Rooms-Katholieke Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht organiseren daarom op de eerste zaterdag na Allerzielen de Nationale Requiemviering.

De Requiemviering vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 november 2017. U bent deze dag van harte welkom in de Sint Odulphuskerk aan de Hoofdstraat 35, 5683 AC te Best. De Sint Odulphuskerk is goed bereikbaar per auto en met het openbaar vervoer (trein). Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabijheid van de kerk.

De pontificale hoogmis begint om 11.00 uur, en zal worden voorgegaan door: Krijgsmacht Bisschop Mgr. dr. J.M. Punt, hoofdcelebrant, VicarisGeneraal Mgr. A.J.J. Woolderink, concelebrant en Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier A.J.H. van Vilsteren, diaken.

Muzikale medewerking wordt verleend door het koperkwintet van de fanfare “Bereden Wapens” uit Vught o.l.v. korporaal der eerste klasse Rob Geurts en het koor van de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo te Haarlem o.l.v. Sanne Nieuwenhuijsen. Het orgel wordt bespeeld door dr. Ton van Eck, titulair-organist van de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo in Haarlem.

Er zijn vertegenwoordigers van diverse organisaties van binnen en buiten de krijgsmacht uitgenodigd. Aan het einde van de viering zal de hoogste militair in rang een krans leggen ter nagedachtenis aan de overledenen.
Na afloop van de herdenking, zo rond 12.15 uur, nodigen wij u uit voor een samenzijn in het naast de kerk gelegen zalencentrum ‘Prinsenhof’. Onder het genot van een kopje koffi e en een broodje is er gelegenheid om nog wat na te praten.

Voor een goed verloop vragen wij u om ons uiterlijk op 27 oktober te laten weten of u aanwezig kunt zijn, bij voorkeur via het speciale aanmeldingsformulier op onze website www.katholiekthuisfront.nl/ requiemviering of anders telefonisch: 06 54796857. Wij verzoeken militairen en militairen bd behalve hun naam ook hun rang op te geven.

Uw aanmelding betekent echter niet dat er voor u een gereserveerde plaats in de kerk beschikbaar is. Er is een aantal plaatsen gereserveerd voor aanwezige autoriteiten, verder kan men overal vrij plaatsnemen.

Aan het einde van de eucharistieviering wordt, als u dat wenst, in de herdenkingsceremonie de naam van uw dierbare overledene genoemd en een lichtje ontstoken. De naam en een eventuele suggestie voor de voorbede kunt u eveneens indienen via de website of schriftelijk door een kaartje te sturen naar: Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront, Antwoordnummer 6399, 3700 WB ZEIST (geen postzegel nodig). U kunt het natuurlijk ook per e-mail sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Tenue:
Militairen: Tenue DT2 (modeldecoraties en handschoenen) Burgers: Tenue de Ville

Het verbod om in uniform te mogen reizen blijft nog steeds gehandhaafd, met dien verstande dat het militairen met ingang van december 2016 is toegestaan om in de privé- dan wel dienstauto geüniformeerd te reizen. Militairen die zich met het openbaar vervoer of anders dan met de auto in het openbaar verplaatsen, mogen gedurende hun reis hun uniform nog steeds niet dragen.

Wij hopen dat u, samen met ons, in groten getale aan deze bijzondere kerkdienst kunt deelnemen.

Informatie over de Requiemviering 2017 vindt u bij Aktueel

Klik hier voor de uitnodiging

 

06 54796857

Doneren

Gironummer:  NL90INGB0000007033 ten name van Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront

 

Contact

Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront Postbus: 2177
3700 CD Zeist
T. 06 54796857
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

anbi

Activiteiten

 

6 november 2021
Requimviering te Best