Wordle: Waardering Aandacht Erkenning Respect
  • k3.jpg
  • k4.jpg
  • header6.jpg
  • k5.jpg
  • header2-3.jpg
  • k9.jpg
  • k2.jpg
  • header4.jpg
  • header2-2.jpg
  • header2.jpg

Als vrede je missie is

Uitgegeven door Batavia Publishers, verschijnt in de week van de Veteranendag op 27 juni.
Met steun van het Nationaal Katholiek Thuisfront.

als vrede je missie is

 

Inhoud van het boek
Het gaat om een boek met interviews met veteranen van diverse missies. Niet de missies staan centraal, maar juist de persoonlijke verhalen, waarin de impact van de missie/oorlog op het leven van de veteraan en zijn/haar familie wordt beschreven. Dit boek zal daarom ook interviews bevatten met het thuisfront en tevens komen hulpverleners en onderzoekers aan het woord. Aan de orde komen zowel de fysieke als psychische schade, dit ter herkenning van veteranen zelf én de erkenning van naasten en de burgermaatschappij. Er zullen verhalen worden opgenomen van mensen die zorg mijden, van mensen die met goede zorg met hun ervaringen kunnen leven, van mensen die blijvende klachten ontwikkelen, of die op eigen kracht hun leven oppakken. De uitgave zal dit jaar verschijnen in het kader van '75 jaar Vrijheid'. Gezocht wordt naar aansluiting qua thema's en ook wat betreft publiciteit. 


Doel
Het boek is bedoeld voor de erkenning en waardering van veteranen. We willen daarbij bij de veteranen zelf bewustwording creëren over de problematiek die zij wellicht niet herkennen of erkennen. Bij het eerder hulp zoeken kunnen klachten worden verminderd of voorkomen. Maar het boek is ook bedoeld voor mensen in de omgeving van veteranen: militairen die op uitzending zijn geweest vertellen vaak niets van wat zij hebben meegemaakt met als gevolg een grote onwetendheid in de directe omgeving. Maar ook en vooral de waardering in de burgermaatschappij voor de mensen die strijden voor vrijheid met alle gevolgen van dien, wordt in dit boek als een grote noodzaak gezien, juist in het kader van '75 jaar Vrijheid'. Daarnaast kan het boek behulpzaam zijn voor hulpverleners (veel veteranen die uitvallen en werkelijk aan lager wal raken, zijn amper bekend in de hulpverlening).
Veel boeken over defensie blijven binnen defensie circuleren, dit boek wil echter doorbreken naar een algemeen publiek. Het Veteranen Instituut staat achter deze uitgave en ziet het belang ervan in, omdat een boek als dit, waarbij de mens centraal staat en waarin een veelheid aan disciplines aan het woord komt, niet eerder is verschenen en een grote meerwaarde voor de erkenning van veteranen betekent.

Doneren

Gironummer:  NL90INGB0000007033 ten name van Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront

 

Contact

Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront Postbus: 2177
3700 CD Zeist
T. 06 54796857
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

anbi

Activiteiten

 

7 november 2020
Requimviering te Best